هرساله دانشجویان بسیاری از سراسر دنیا برای تحصیل در کانادا اقدام به مهاجرت می نمایند. دانشجویان بین المللی برای تحصیل در کشور کانادا نیاز به دریافت ویزای تحصیل خواهند داشت. این مجوز به عنوان یک سند از سوی اداره مهاجرت کانادا به دانشجویان بین المللی اعطا می گردد. دانشجویانی که قصد دارند برای بیش از یک سال در کانادا تحصیل نمایند می توانند در پایان هر سال مجوز تحصیلی خود را در کانادا تمدید کنند. همینطور دانشجویان برای دریافت مجوز تحصیلی خود باید در ابتدای امر از موسسه یا دانشگاه که مورد تائید اداره مهاجرت کانادا می باشد پذیرش دریافت نمایند. پس از آن نامه خود را مبنی بر قبولی در دانشگاه های کانادا به سفارت ارسال نمایند تا بر حسب آن بتوانند ویزای تحصیل خود را دریافت کنند. بهتر است قبل از تصمیم گیری در مورد مهاجرت به کانادا برای تحصیل، شرایط این کشور را مورد بررسی قرار دهیم.
کانادا دارای 10 استان و 5 منطقه اصلی است. به طور کلی می توان گفت فرهنگ و جمعیت هر کدام از بخش های کانادا متفاوت می باشد. این کشور به عنوان دومین کشور پهناور جهان از لحاظ مساحت شناخته شده است. از نظر موقعیت جغرافیایی این کشور در شمال قاره آمریکا واقع شده است که از شرق با اقیانوس اطللس و از غرب با اقیانوس آرام هم مرز می باشد. علاوه بر آن کانادا بیشترین مرز زمینی با کشور آمریکا را دارد. بسیاری از دانشجویان بین المللی علاقه مند هستند که در شهر های بزرگ مانند تورنتو، مونترال و ونکوور تحصیل کرده و مهاجرت به کانادا را انتخاب نمایند. در ادامه مقاله می توانید با شرایط تحصیل در مقاطع مختلف تحصیلی در کانادا آشنا شوید.
بهطور کلی تحصیل در کانادا نیازی به شرکت در آزمون ورودی کالج یا دانشگاه ندارد؛ تنها با دریافت پذیرش تحصیلی و پس از آن ویزای تحصیلی کانادا، میتوان برای مهاجرت تحصیلی آماده شد. جهت عملی کردن این تصمیم پیش از هر چیز باید اطلاعات مورد نیاز از قبیل روند دریافت پذیرش تحصیلی و ویزای تحصیلی کانادا را دانست که در اینجا به طور خیلی جامع با راهنمای تحصیل در کانادا و اخذ ویزای تحصیلی کانادا در لتس گو یونی آشنا خواهید شد و در نهایت برای مهاجرت تحصیلی آماده خواهید شد.
تحصیل در کانادا 2023
به نسبت دیگر کشورهای همرده، تحصیل در کانادا چندان دشوار هم نیست. بهتر است بدانید، تحصیل در کانادا یکی از روشهای مهاجرت به کاناداست. شما میتوانید با دریافت ویزای تحصیلی، تا پایان دوره تحصیل، در کشور کانادا اقامت داشته باشید و در پایان دوره، با اشتغال در یک کار تماموقت، مسیر دریافت اقامت دائم کانادا را هموار کنید.
یکی از هیجانانگیزترین نکات تحصیل در کشور کانادا این است که هر ساله نام چند دانشگاه از این کشور در رنکینگهای جهانی بهترین دانشگاهها دیده میشود؛ از جمله دانشگاه مک گیل، دانشگاه تورنتو، دانشگاه بریتیش کلمبیا و دانشگاه آلبرتا که در ردهبندیهای جهانی جایگاه ثابتی را از آن خود کردهاند و تحصیل در آنها، آینده کاری شما را تضمین خواهد کرد.
سیستم آموزشی کانادا
نظارت و قانونگذاری در حوزه آموزش بر عهده استانها و قلمروهای کاناداست؛ بنابراین نظام آموزشی مشخصی در سطح فدرال بر این سیستم قانونگذاری نمیکند. برای مثال در برخی استانها شرط سنی برای ورود به تحصیلات عالیه 18 سال اعلام شده، درحالی که در استان دیگر شرط سنی 19 سال است. در صورتی که بتوان از جزئیات این چنینی چشم پوشید، به غیر از استان کبک در تمام استانها و شهرهای کانادا، جهت ورود به دانشگاه یا کالج ارائه اصل مدرک تحصیلی دیپلم و پیشدانشگاهی کفایت میکند.
بر اساس نظام آموزشی در استان کبک، متقاضیِ ادامه تحصیل در دانشگاه موظف است پس از دریافت دیپلم متوسطه از دبیرستان، در دورهای تحت عنوان سِژپ CÉGEP تحصیل کند. در واقع این دوره پیششرطِ ورود به دانشگاههای استان کبک برشمرده میشود. دوره سژپ بسته به رشته تحصیلی 2 تا 3 سال طول میکشد؛ دانشجوی فارغالتحصیل از این دوره میتواند وارد دانشگاه یا به طور مستقیم وارد بازار کار شود.
شرایط تحصیل در کانادا
همانطور که پیشتر هم گفتیم، نظام آموزشی این کشور به صورت استانی اداره میشود؛ از این رو نمیتوان نکات مشخص و ثابتی را به عنوان شرایط تحصیل در کانادا ذکر کرد. اما بهطور کلی تحصیل در یک کشور انگلیسیزبان در قدم اول نیازمند تسط کافی به این زبان است. البته زبان تحصیل در بیشتر موسسات آموزشی استان کبک زبان فرانسویست؛ به همین دلیل جهت دریافت پذیرش تحصیلی از این موسسات و حتی ویزای تحصیلی باید به زبان فرانسوی هم تسلط داشت.
مدرک زبان انگلیسی
یکی از مهمترین مدارک مورد نیاز برای درخواست پذیرش تحصیلی و ویزای تحصیلی، مدرک زبان انگلیسی با نمره متوسط به بالاست. البته ناگفته نماند که از سال 2019 پذیرش تحصیلی برای متقاضیانی که موفق به کسب نمره قابلتوجهی از آزمون بینالمللیِ زبان نشدهاند، بهصورت «پذیرش مشروط» صادر میشود.
در این صورت متقاضیِ تحصیل در کانادا، پس از ورود به خاک این کشور ابتدا در دوره زبان شرکت میکند و پس از دریافت نمره مورد نظر میتواند وارد دوره تخصصی منتخب شود. این دورهها در همان موسسه آموزشی منتخب برگزار میشود و بسته به سطح زبانِ متقاضی 3 ماه تا یکسال زمان میبرد. پس برای عملی کردن تصمیم تحصیل در کانادا، در قدم اول باید سطح زبان انگلیسی یا فرانسوی را تقویت کرد.
شرط معدل اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه های کانادا
از نظر مسئول پذیرش تحصیلی و حتی آفیسر ویزای تحصیلی، معدل آخرین مدرک تحصیلی از جمله نکات مهم برای تحصیل در کانادا برشمرده میشود. البته این پیششرط ارتباط مستقیمی با رشته تحصیلی مورد نظر دارد. در برخی دانشگاهها این نکته اهمیت بسیاری دارد؛ در حالی که در برخی کالجها نکته چندان مهمی محسوب نمیشود.
شرایط سنی تحصیل در کانادا
تحصیل در مقاطع مختلف شرایط سنی مشخصی دارد؛ به طور کلی بهترین بازه سنی جهت تحصیل در مقطع کارشناسی 18 تا 25 سال، برای مقطع کارشناسی ارشد 22 تا 30 سال و برای مقطع دکتری 24 تا 35 سال در نظر گرفته میشود؛ اما این پیششرط به قوانین پذیرش دانشگاهِ مقصد بستگی دارد.
یکی از اصطلاحات متداول در مقوله تحصیل در کانادا گپ تحصیلی یا Study gap است؛ در واقع همان وقفه تحصیلی! اگر بیش از 5 سال از تاریخ دریافت آخرین مدرک تحصیلی متقاضی گذشته باشد، وقفه تحصیلی شامل حال او میشود؛ این امتیازِ منفی، هم در زمینه درخواست پذیرش تحصیلی و هم در پروسه درخواست ویزای تحصیلی گریبانگیر متقاضیِ تحصیل در کانادا خواهد بود. البته با ارائه سوابق شغلیِ مرتبط با رشته تحصیلی تا حدی میتوان این وقفه را پوشش داد.
اپلای کانادا
با مطالعه شرایط پذیرش تحصیلی از دانشگاه در رشته مورد نظر، ابتدا باید لیستی کامل از مدارک ذکر شده را یادداشت کرد. لیست این مدارک بسته به رشته و موسسه آموزشی متفاوت است؛ اما به طور کلی مواردی از قبیل اسکن اصل و ترجمه مدارک شناسایی و هویتی، ریز نمرات و آخرین مدرک تحصیلی، و سوابق تحصیلی و شغلی مورد توجه دانشگاهها و کالجها قرار میگیرد.
با آماده کردن این مدارک، نوبت به مکاتبه با مسئولان پذیرش تحصیلی دانشجویان بینالمللی میرسد. پس از ارسال مدارک و ثبت درخواست، شرایط متقاضی توسط کارشناسان پذیرش تحصیلی بررسی میشود.
در صورتی متقاضی واجد شرایط باشد، نامهای تحت عنوان «نامه پذیرش اولیه» صادر میشود. در این نامه لیستی از مبالغ پرداختی و نقصان مدارک به دست متقاضی میرسد. میزان مبلغ قابل پرداخت در این مرحله به موسسه آموزشیِ مقصد بستگی دارد؛ برخی از دانشگاهها یا کالجها تمام شهریه طول دوره را در این مرحله دریافت میکند و برخی دیگر شهریه سالانه، یا شهریه یک ترم را دریافت میکند، گروهی دیگر هم بخشی از شهریه یک ترم را دریافت میکنند.
با پرداخت هزینهها، ارسال فیشهای پرداختی و تکمیل مدارک، نامه پذیرش اصلی برای متقاضی صادر میشود.
ویزای تحصیلی کانادا
پس از صدور نامه پذیرش تحصیلی اصلی از دانشگاه یا کالج میتوان برای درخواست ویزای تحصیلی اقدام کرد. این نامه از مهمترین مدارک مورد نیاز برای ثبت درخواست ویزاست؛ اگر متقاضی با نامه پذیرش اولیه درخواست ویزای تحصیلی را ثبت کند، امیدی به دریافت نتیجه وجود ندارد. افزون بر این، مدارک مربوط به پیشینه تحصیلی و شغلی، وقفه تحصیلی و نمره زبان مدرج در مدرک زبان بینالمللی از جمله مهمترین نکات برای دریافت ویزای تحصیلی هستند.
از دیگر مدارک مهم جهت درخواست ویزای تحصیلی، ارائه تمکن مالی برای ویزای تحصیلی کانادا است. گواهی تمکن مالی مدرکیست که باید از بانک تهیه شود؛ این گواهی نشان میدهد که دانشجو یا حامیِ مالی او میتواند از پس هزینههای زندگی و تحصیل در کانادا بر بیاید. این سند معتبر و رسمی در تمامی شعب بانکها به زبان انگلیسی صادر میشود.
گواهی تمکن مالی اطلاعات مورد نیاز سفارت در رابطه با موجودی حسابهای فرد و نرخ برابری آن به دلارِ کانادا را اعلام میکند. علاوهبر افیسر ویزای تحصیلی، این مدرک از نظر مسئولان پذیرش تحصیلی برخی دانشگاهها برای صدور پذیرش تحصیلی نیز اهمیت پیدا میکند.
با ثبت درخواست و ارسال مدارک، زمان ملاقاتی با عنوان «جلسه بایومتریک» یا همان انگشتنگاری از سوی سفارت برای متقاضی تعیین میشود. با توجه به اینکه سفارت کانادا دیگر در ایران فعالیتی ندارد، متقاضی برای انجام این پروسه باید به یکی از شعبههای کارگزاری کانادا در کشورهای همسایه مراجعه کند. دفترهای کارگزاری یا VAC در شهرهای آنکارا، استانبول، دبی، تفلیس، ایروان و باکو دایر و پذیرای متقاضیان تحصیل در کانادا هستند.
شرکت در جلسه بایومتریک یا انگشتنگاری بسیار مهم است؛ بهطوری که درخواست ویزای کانادا پیش از جلسه بایومتریک رسمیت پیدا نمیکند؛ با شرکت در این جلسه پرونده درخواست ویزای تحصیلی به جریان میافتد. معمولا در طول این جلسه مصاحبهای اتفاق نمیافتد و تنها از متقاضی انگشتنگاری میشود. این روند برای تمامی متقاضیان ویزا در بازه سنی 14 تا 80 سال اجباریست. پس از انگشتنگاری و شرکت در جلسه بایومتریک باید منتظر نتیجه نهایی ماند.
تحصیل در دانشگاه های کانادا
رسمیترین شیوه آموزشی در مقاطع عالیه تحصیل در دانشگاه است؛ بیشتر دانشگاه های کانادا دولتی هستند و بودجه آنها از سوی دولتهای محلی، استانی و حتی فدرال تامین میشود. تا چندی پیش کمکهزینههای تحصیلی قابل ارائه برای دانشجویان بینالمللی نیز از بودجه دولتی تامین میشد، اما به علت افزایش جمعیت دانشجویان بینالمللی در سالهای اخیر و در نتیجه آن افزایش تقاضا، در حال حاضر موسسات خیریه خصوصی این خلا را پوشش میدهند.
شاید به همین دلیل باشد که تمکن مالی برای متقاضی تحصیل در کانادا اهمیت بسیاری پیدا کرده است.
بر اساس هفتهنامه و سایت آماری THE، نام حداقل 27 مورد از دانشگاه های کانادا در لیست بهترین دانشگاههای جهان بهچشم میخورند. دریافت پذیرش از بهترین دانشگاه های کانادا نیز شرایط خاص خود را دارد؛ معدل آخرین مدرک تحصیلی، تسلط به زبان انگلیسی و شرایط سنی از جمله موارد مهم برای دریافت پذیرش تحصیلی از این دانشگاههاست؛ شایان ذکر است که این نکات در مورد دریافت ویزای تحصیلی نیز اهمیت بسیاری دارد.
ددلاین دانشگاه های کانادا
آغاز سال تحصیلی در کانادا پاییز و در ماه دسامبر است؛ معادل ماههای شهریور یا مهر در پارسی. ترم پاییز تا ماه دسامبر طول میکشد و تا آغاز ترم بعدی چندروزی زمان میبرد. ترم دوم از ماه ژانویه (حدود دی و بهمن) شروع میشود و در ماه آوریل (فروردین و اردیبهشت) پایان مییابد.
ترم سوم در کانادا در طول تابستان برگزار میشود. با توجه به تقویم دانشگاهی کانادا، باید زمان درستی را جهت ارسال درخواست پذیرش تحصیلی انتخاب کرد تا به اصطلاح در مدتزمان ددلاین دانشگاه، درخواست دانشجو ثبت شود.
با توجه به طولانی بودن پروسه درخواست تا دریافت ویزای تحصیلی باید حداقل شش ماه پیش از شروع ترم تحصیلی برای تحصیل در کانادا اقدام کرد.
افزون بر پروسه زمانبر پذیرش تحصیلی و ویزای تحصیلی، ممکن است دانشجو مجبور باشد چندماهی را در کلاسهای زبان انگلیسی بگذراند؛ همانطور که گفتیم اگر دانشجو نمره حد انتظار دانشگاه را در مدرک زبان انگلیسی نداشته باشد، دوره زبان انگلیسی به صورت پیش نیاز برای او برگزار میشود. این دوره 3 ماهه تا یک ساله، شروع دوره تحصیلی اصلی را به تعویق خواهد انداخت؛ بنابراین زمان درخواست پذیرش باید حسابشده باشد.
تحصیل کارشناسی در کانادا
پس از پایان دوره 12ساله مدرسه و دریافت مدرک دیپلم و پیشدانشگاهی میتوان برای دریافت پذیرش تحصیلی در مقطع کارشناسی درخواست داد. اصل مدارک دیپلم و پیشدانشگاهی برای ثبت درخواست ویزای تحصیلی نیز مورد نیاز است؛ بنابراین تا زمان دریافت این مدارک از مدرسه محل تحصیل باید صبر پیشه کرد.
بر اساس سیستم آموزشی ایران، برخی رشتههای تحصیلی در مقطع متوسطه شامل پیشدانشگاهی نمیشود؛ اگر آخرین مدرک تحصیلی متقاضی به دیپلم ختم شده باشد، پیش از ثبت درخواست پذیرش تحصیلی از دانشگاههای کانادا، باید دوره کاردانی را سپری کرد تا 12 سال تحصیل تکمیل شود. در این صورت متقاضی به جای مدرک پیشدانشگاهی، مدرک کاردانی یا فوق دیپلم را ارائه میدهد.
دریافت پذیرش از دوره کارشناسی نیازمند مدرک زبان آیلتس با نمره بالاتر از 6 است؛ در صورتی که متقاضی نمره کمتری ارائه دهد، پذیرش تحصیلی مشروط دریافت میکند و پیش از دوره تحصیلی باید در دوره زبان انگلیسی شرکت کند.
دورههای کارشناسی در دانشگاه های کانادا 2 تا 3 سال به طول میانجامد؛ تعداد واحدهای تحصیلی در این مقطع بسته به رشته تحصیلی و استان محل تحصیل متفاوت است. در صورتی که دانشجو درسهایی به عنوان پیشنیاز داشته باشد، این دوره طولانیتر هم میشود. با توجه به دوره زبان 3 ماهه تا یکساله برای افرادی که پذیرش مشروط دریافت کردهاند، باید زمان این دورههای پیشنیاز را علاوه بر واحدهای درسی مقطع کارشناسی جداگانه محاسبه کرد.
مدارک لازم برای تحصیل در کشور کانادا
تحصیل کارشناسی ارشد در کانادا
دوره کارشناسی ارشد یا همان فوق لیسانس در کانادا یک تا 2 سال زمان میبرد. این دوره پرطرفدار در سیستم آموزشی کانادا به دو بخش تقسیم میشود؛ دوره تحقیقاتی (Research-based) یا دوره واحدی (Course- based). همانطور که از نام دورهها برمیآید، دوره تحقیقاتی که به پایاننامه منتهی میشود، به دانشجو اجازه ورود به مقطع تحصیلی بعدی یعنی شرکت در دوره دکترا را نیز میدهد.
اما در دوره واحدی مدرک کارشناسی ارشد پایان راه تحصیل است. البته در این میان رشتههای ترکیبی نیز وجود دارد. همانند طول دوره، شهریه دوره کارشناسی ارشد از دوره پیشین کمتر است؛ شاید به دلیل کوتاهتر بودن دوره و در نتیجه کمتر بودن شهریه باشد که تحصیل در این مقطع بیش از دو مقطع دیگر مورد توجه قرار گرفته است.
حداقل نمره مدرک زبان آیلتس برای دوره کارشناسی ارشد نمره 6.5 اعلام شده است. البته در برخی رشتهها و برخی دانشگاهها نمره بالاتر از 6.5 نیز مد نظر مسئولان پذیرش تحصیلی بوده؛ اما به طور میانگین متقاضی باید نمرهای بالاتر از 6.5 در مدرک آیلتس ارائه داد. در غیر این صورت چارهای جز دریافت پذیرش مشروط و شرکت در کلاسهای زبان انگلیسی ندارد.
بسته به رشته تحصیلی و قوانین دانشگاه مقصد، دریافت پذیرش تحصیلی از برخی رشتههای تحصیلی در این مقطع نیازمند کارنامه آزمون GMAT و GRE خواهد بود؛ برای اطلاع از شرایط ورود به این دوره باید سایت رسمی دانشگاه مورد نظر به دقت مطالعه شود.
از جمله مدارک و شرایط مورد نیاز برای دریافت پذیرش تحصیلی از مقطع کارشناسی ارشد میتوان به مدرک فارغالتحصیلی دوره کارشناسی، پیشدانشگاهی و دیپلم، رزومه تحصیلی، انگیزهنامه تحصیلی، حداقل 2 توصیه نامه از استادان پیشین، معدل 15 به بالا در کارنامه دوره کارشناسی، سابقه کاری مرتبط برای پوشش گپ تحصیلی، ریز نمرات و سوابق تحصیلی، و در صورت وجود مقالات و پژوهشهای علمی مرتبط اشاره کرد.
تحصیل دکتری در کانادا
اغلب رشتههای تحصیلی در مقطع دکترا حداقل سهسال تماموقت زمان میبرند؛ البته این زمان برای برخی رشتهها به 8 سال نیز میرسد! سیستم آموزشی کانادا در مقطع دکترا بر مهارتهای کلیدی نظیر روششناسی تحقیقات علمی تاکید بسیاری دارد. دانشجو در این دوره در فضای کارآموزی و محیط حرفهای قرار میگیرد تا در سالهای آتی الگوی خوبی برای یادگیری دیگر دانشجویان باشد.
دریافت پذیرش تحصیلی از مقطع دکترا کمی پیچیدهتر از دورههای پیشین است. در این مقطع متقاضی با ارئه سوابق تحصیلی و موضوع رسالهای چشمگیر و اغناکننده، باید بتواند استادان دانشگاه موردنظر را متقاعد کند. در مقاطع پیشین متقاضی با مسئول پذیرش مکاتبه میکرد و وظیفه او ارائه مدارک مورد نیاز دانشگاه بود، اما در مقطع دکترا طرف سخن استادان درجه یک دانشگاههای کاناداست.
افزون بر مراحل پیشین، از دیگر مدارک مورد نیاز برای دریافت پذیرش از مقطع دکترا میتوان به مدارک تحصیلی دورههای قبلی با معدل متوسط به بالا، مدرک زبان انگلیسی با نمره آیلتس بالای 7، مقالههای علمی و پژوهشی، توصیهنامه از استادان مقاطع پیشین، سوابق کاری مرتبط جهت پوشش گپ تحصیلی، پروپوزال یا پروژه متقاضی جهت اغنای استادان دانشگاه و در برخی رشتهها کارنامه آزمون GRE یا GMAT اشاره داشت.
تحصیل پزشکی در کانادا
از میان 17 دانشکده پزشکی در سراسر کشور کانادا، تنها 7 دانشکده برای دانشجویان بینالمللی پذیرش تحصیلی صادر میکنند؛ از طرفی، دانشجویان برای ادامه تحصیل در رشتههای پزشکی باید ابتدا در دوره کارشناسی علوم پایه مربوط به این رشته تحصیل کنند و پس از فارغالتحصیلی از این رشته باید در آزمون MCAT امتیاز لازم را به دست آورند. البته ناگفته نماند که دوره پیش از آزمون را میتوان در کالج های کانادا نیز گذراند که در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت.
شرایط کالج های کانادا
یکی دیگر از روشهای تحصیل در کانادا راهیابی به کالجهای این کشور است. دلیل محبوبیت کالج در میان متقاضیان ایرانی میتواند طول دوره تحصیلی به نسبت کوتاهتر باشد؛ از آنجایی دریافت پذیرش تحصیلی از کالجها نیز به نسبت آسانتر است، میتوان پیش از ورود به دانشگاه، در کالج کسب تجربه کرد. البته ناگفته نماند که در برخی رشتههای تحصیلی شرکت در دوره کالج پیش از دانشگاه ضروریست.
پیش از ورود به رشتههای زیرمجموعه علوم پزشکی در دانشگاههای کانادا باید در کالج دوره Medical Science را گذراند. این دوره دو تا سه ساله مربوط به رشتههای داروسازی، پزشکی تخصصی، دندانپزشکی، دامپزشکی و … میشود.
با دریافت مدرک فارغالتحصیلی از این دوره، میتوان در آزمون MCAT شرکت کرد. این آزمون صحنه رقابت دانشجویان بینالمللی و کانادایی را نمایش میدهد. پس از دریافت نمره قبولی در این آزمون که کار پیچیده و دشواریست، در مرحله بعد دانشجو میتواند وارد دوره تحصیلی در دانشگاه شود.
اگر هدف از تحصیل در کانادا ورود به بازار کار این کشور باشد، کالج گزینه بهتری نسبت به دانشگاه است؛ چراکه برنامههای تحصیلی در کالجها برای ورود به بازار کار و یادگیری مهارتهای لازم طراحی شدهاند. مدارک فارغالتحصیلی از کالج جایگزینی برای مدارک دانشگاهی نیست اما مدرکی معتبر از موسسه آموزشی پس از دوره دیپلم محسوب میشود.
دریافت پذیرش تحصیلی از کالجهای کانادا نیازمند مدرک زبان بینالمللی و معتبر است. متقاضی موظف است مدرک زبان آیلتس با نمره بالای 5 ارائه کند؛ گرچه با محدود کردن رشتههای تحصیلی میتوان با نمره کمتر از 5 نیز به کالجهای کانادا ورود پیدا کرد.
معدل آخرین مقطع تحصیلی نیز برای دریافت پذیرش تحصیلی از کالج اهمیت دارد، اما نمرات زیر 15 نیز میتوانند برای تحصیل در کانادا امیدوار باشند. با محدود شدن رشتههای تحصیلی و انتخاب شهر محل تحصیل نمره معدل بالای 13 نیز میتواند برای دریافت پذیرش تحصیلی اقدام کند.
بورسیه تحصیلی کانادا
با اینکه تنوع برنامههای کمکهزینه تحصیلی کانادا بسیار بالاست؛ اما به دلیل محبوبیت این کشور در میان متقاضیان مهاجرت تحصیلی، شرایط بورسیه تحصیل در کانادا کمی دشوار است و به همه متقاضیان اعطا نمیشود.
شرایط کار دانشجویی در کانادا
بر اساس نظام آموزشی کانادا دانشجویان بینالمللی میتوانند تا سقف 20 ساعت در هفته مشغول به کار شوند. با در نظر گرفتن 30 ساعت برای مشاغل تماموقت، این بازه زمانی برای کار همزمان با دوره تحصیلی مناسب و کافیست.
کار دانشجویی شغل پارهوقتیست که اشتغال در آن پروسه اداری مشخصی دارد. در صورت تمایل به اشتغال در کار پارهوقت، دانشجو موظف است پس از ورود به کانادا به یکی از شعبههای سازمان مهاجرتی این کشور مراجعه کند و درخواست سینامبر Social Insurance Number دهد. فارغ از نوع ویزایی که مهاجر به وسیله آن وارد خاک کانادا شده است، این کد 9 رقمی مجوز ورود به بازارکار محسوب میشود.
درآمد کار دانشجویی به نوع کار و استان محل تحصیلی بستگی دارد؛ فرصتهای شغلی در کلانشهرها قدرت انتخاب دانشجو در بازار کار را افزایش میدهد و در شهرهای کوچکتر هزینههای زندگی به مراتب کمتر است. اما با احتساب همه این موارد، میانگین درآمد ساعتی حاصل از کار دانشجویی حدود 25 دلار کانادا اعلام شده است.
میزان درآمد از کار دانشجویی در استان آلبرتا بالاترین رقم را دارد؛ میانگین درآمد 60 دلاری به ازای هر ساعت کار پارهوقت رقم وسوسهکنندهایست! لازم به ذکر است که حداقل درآمد کار دانشجویی ساعتی 13 دلار اعلام شده است